Reciclatge artístic CANVI DE PELL

Totes les creacions de CANVI DE PELL estan fetes amb materials reutilitzats
Bosses, taps, cables, envasos, tanques, ampolles, cartells... càpsules de medicaments!
Tot hi entra
El resultat és sorprenent
I la reflexió sobre les deixalles europees de començament del segle XXI, fascinant

Podeu contactar a eulaliapetit@gmail.com
divendres, 3 de setembre de 2010

Exposició dels Premis de Disseny per al Reciclatge 2009(2)

L'anunciàvem aquí.

L'exposició dels Premis de disseny per al reciclatge 2009, convocada per l'Agència Catalana de Residus, que hi ha a la Sala Vinçon (Passeig de Gràcia, Barcelona) s'acaba el dissabte 4 de setembre, o sigui que demà encara teniu temps d'anar-hi.
Per si no hi podeu anar i us interessa el tema, una mica d'informació: text de l'Agència de residus de Catalunya i fotos fetes per Canvi de Pell, tant del que estava exposat com dels cartells on apareixen en general el nom i la web dels guanyadors, per als que vulguin fer més recerques.

Si fins fa uns anys el disseny implicava novetat, nous materials, tecnologies, etc., cada vegada més, disseny implica també sostenibilitat: la utilització de materials reciclats, la desmaterialització dels productes, la reutilització i el reciclatge corresponent quan arriben al final de la seva vida útil, així com l’estalvi de matèries primeres i de consum d’aigua i energia, entre d’altres. Incloure els aspectes ambientals en el disseny dels productes ha passat de ser una idea, a començar a ser una necessitat, i en alguns casos una realitat.

El Premi Disseny per al Reciclatge intenta aportar un nou espai de llum, reflexió, inspiració... En definitiva, una nova visió general de l’increïble ventall d’oportunitats que ofereix la inclusió de la variable ambiental en el disseny.

El separador de carril bicicleta ZEBRA és un producte compost per una mescla de plàstics procedents del recobriment de cables elèctrics. 100% reciclat i reciclable.La cadira Belloch té el seient i el respatller compostos en un 60% de polipropilè procedent de plàstics agrícoles postconsum i en un 40% d'encenalls de fusta procedents de la indústria del moble. 100% reciclada i reciclable.La col·lecció de viatge fabricada amb teixit Ecoalf 1.0 s'obté del reciclatge d'ampolles de PET. Cada bossa de la col.lecció és 100% reciclada i reciclable.El compostador fet en un 100% de plàstic postconsum: plàstic mixt provinent del contenidor d'envasos de la recollida selectiva municipal, polipropilè de contenidors flexibles i bobines; i polietilè provinent de plàstics d'hivernacle. 100% reciclat i reciclable.


L'Ecoaparcament de bicicletes fabricat amb plàstic de rebuig procedent de la indústria de l'automòbil i d'electrodomèstics. 100% reciclat i reciclable

El vol (Citrus) està fabricat amb material orgànic compostable: pell de taronja. 100% compostable. (Crec que hi ha un error i vol dir BOL, amb B alta, o sigui un recipient. Nota de Canvi de Pell).

La família de mobiliari urbà (Relaja) feta de pedra residual d'una empresa del sector del marbre i fusta reciclada. 90% reciclada i totalment reciclable.
Els plafons elaborats amb bosses de plàstic d'un sol ús per a escoles a Costa d'Ivori (Àfrica) són 100 reciclats i reciclables.
o2Spain és col·lectiu multidisciplinar de joves professionals que treballen en disseny sostenible a Espanya.
(Aquests dos premis o mencuions no estaven exposats, per tant no he pogut fer la foto. Nota de Canvi de Pell)

La gotimplora és un producte reutilitzable i 100% reciclable.

La línia de productes per a la construcció, Blue Future, incorporen àrid reciclat; i són 100% reciclats i reciclables.


El syntrewood és un material procedent del reciclatge d'una fracció de la recollida selectiva d'envasos municipals. Compost en un 70% de poliolefines, en un 25% d'altres plàstics i en un 5% de cartró, paper i alumini. 100% reciclat i reciclable.


La pols de cautxú prové de pneumàtics fora d'ús. És 100% reciclada i reciclable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada