Reciclatge artístic CANVI DE PELL

Totes les creacions de CANVI DE PELL estan fetes amb materials reutilitzats
Bosses, taps, cables, envasos, tanques, ampolles, cartells... càpsules de medicaments!
Tot hi entra
El resultat és sorprenent
I la reflexió sobre les deixalles europees de començament del segle XXI, fascinant

Podeu contactar a eulaliapetit@gmail.com
dimecres, 23 de gener de 2013

Carteretes de tetrabric

Amb un tetrabric de llet, taronjada, suc de fruita, etc. (eviteu els de caldo de peix, perquè l'olor no marxa ni a tiros!) podeu fer una cartera molt útil amb dos compartiments: un per a bitllets i tarja de metro, l'altre per a monedes. Encara que caigui a terra, no s'obre.
1.- Agafeu un tetrabric d'on ja us hagueu begut tot el contingut. 
2.- Aixequeu amb els vostres dits els rebordes del cul i cap del tetrabric. A vegades s'esquinça una mica. No passa res.
3.- Talleu els extrems ben arran, just perquè quedi obert.
4.- Ara teniu una mena de tub. Podeu mirar per dins a l'altra banda, com una ullera de capità de barco, per entendre'ns.
5.- Netegeu bé, però sense exagerar. Si el deixeu en remull, l'aigua entra a dins del cartró i el fa malbé.
6.- Assequeu-lo. Oloreu. Ja no hauria de fer olor.
7.- Ara torneu a agafar les tisores. Heu de fer dues pestanyes, una a cada banda, pels costats oposats. Mireu bé la foto. Una servirà per fer de "tapa". L'altra servirà per unir els dos compartiments de la cartera.
Si el primer tetrabric el feu malbé, no us atabaleu, agafeu-ne un altre. Jo n'he hagut de llençar uns quants.
A vegades és bo començar aquest pas doblegant per la meitat el tetrabric, així teniu més perspectiva de com poden ser de grans les pestanyes.
8.- Si no ho heu fet al punt anterior, ara heu de doblegar per la meitat el tetrabric. Amb un bolígraf, un ganivet, un regle o alguna cosa dura, repasseu bé els plecs, els del costat i el del mig. També els de les pestanyes.
9.- Ara s'ha de fer un tall, preferiblement amb un cúter i un regle, ben net. També es pot fer amb un bon ganivet de cuina. Però el regle o qualsevol estri que us ajudi a fer la línia recta, és necessari.
Si podeu posar alguna cosa dura entremig, molt millor, així només tallareu una paret del tetrabric i no passareu a l'altra banda. Jo acostumo a fer servir algún cartró, un plec de diaris... El tall ha de ser d'una llargària que permeti el pas de la pestanya corresponent.
10.- Compreu una tireta de velcro autoadhesiu i enganxeu-la de manera que els vostres cèntims no es puguin perdre. Premeu ben fort, perquè quedi ben enganxada.
11.- Podeu fer una última trampeta, si teniu cel.lo de dues cares a mà. Col·loqueu-ne un retallet perquè quedin millor unides la pestanya i un dels compartiments. Però és un pas completament prescindible.

A continuació poso fotos del procès.
1 comentari:

  1. Aquest model tan pràctic i senzill no el coneixia. Gràcies de bell nou!

    ResponElimina