Reciclatge artístic CANVI DE PELL

Totes les creacions de CANVI DE PELL estan fetes amb materials reutilitzats
Bosses, taps, cables, envasos, tanques, ampolles, cartells... càpsules de medicaments!
Tot hi entra
El resultat és sorprenent
I la reflexió sobre les deixalles europees de començament del segle XXI, fascinant

Podeu contactar a eulaliapetit@gmail.com




divendres, 19 d’abril del 2013

Roses grogues per Sant Jordi en contra de les retallades a ensenyament

He vist que els sindicats d'ensenyants volen protestar contra les retallades a Ensenyament amb roses grogues, el mateix color de les samarretes reivindicatives d'alumnes i mestres amb el SOS de l'Ensenyament públic.
La tècnica que he fet servir és la mateixa d'una rosa que em van regalar fa anys. Es fan cercles o ovals de plàstic, a partir d'algun envàs, i se'ls fa uns incisió com a la foto d'aquí sota. Amb una agulla saquera o una agulla ben gruixuda es fan dos forats a cada cercle, un a cada banda de la incisió. Cada cercle serà un pètal. Val la pena fer-ne tres de grans i dos de més petits, de pètals. Els travesseu amb una brochette de fusta i ja teniu la rosa. Només us falten un parell de fulles verdes. Les podeu fer de paper, de cartolina, de foam o retallant un tros de plàstic d'un envàs verd. Jo, a la foto d'aquí sobre, he fet servir un retall de cartolina (amb un tallet al mig que "sembla" el nervi de la fulla).

El plàstic groc que teniu més a l'abast és el de les ampolles de llexiu de la marca que sigui. Aprofiteu les parts planes que tenen el plàstic més prim i manejable.  Fixeu-vos en els cercles i les incissions aquí sobre. Penseu a ficar per la punta de la brochette primer les fulles verdes, després els pètals grans que han de quedar a la part de sota, i acabar amb els més petits a la part de sobre.
Problema important: no hi ha qui tregui l'olor de perfum del llexiu.
Aquí sota una roseta vermella de cartolina i la que em van regalar fa uns anys, a partir d'una ampolla de xampú lila. I acabo amb la groga, des d'una altra perspectiva.


2 comentaris:

  1. Precioses! Jo fa temps que guarde els envasos amb colors cridaners i allà vaig i allà torne, prove i torne a provar sense trobar alguna cosa que m'agrade. Les teues roses són molt boniques. Feliç i reivindicatiu dia de Sant Jordi!

    ResponElimina